God solskjerming er viktig både for komfort og for å unngå slitasje på møbler, gulv og vegger.

Er boligselskapet ditt beskyttet mot solen?

Snart vil solen varme godt i hele landet. De fleste nyter solen ute, men IKKE inne. God solskjerming er viktig både for komfort og bokvalitet. – Så viktig at den må være høyt på agendaen for styrene i borettslag og sameier. Hva er status i ditt?

God og effektiv solskjerming hjelper deg med å nyte solen når du er ute og gir deg frihet fra den når du vil ha en behagelig innetemperatur, se på tv uten gjenskinn i tv og sove i mørket.

De viktigste bruksområdene for solskjerming

Solskjerming er alle produkter som beskytter mot solens negative effekter. Dette kan være alt fra terrassemarkiser til screen som minner om utvendig rullegardin, plisségardiner og andre interiørgardiner.

Markisemannen, som er en del av verdens største solskjermingskonsern, har gjennomført undersøkelser om hva nordmenn bruker solskjerming til. Svarene de fikk viser at det er åtte behov for solskjerming som går igjen:

  1. Fjerner sjenerende sollys
  2. Behageligere innetemperatur gjennom redusert varme-innslipp
  3. Bedre søvn med mørkere soverom
  4. Hindrer gjenskinn på TV ‑og PC-skjermer
  5. Redusert innsyn
  6. Ingen falming av møbler og gulv
  7. Mer og behageligere terrassekos
  8. Dekorativ verdiøkning på boligen

Solskjerming i sameier og borettslag

I boligselskap er det ofte regler knyttet til hva slags solskjerming som er tillatt samt hvilken form og farge det skal ha. Dette er beslutninger styrene vanligvis tar og er gjort for at byggene skal ha et helhetlig og fint utseende.

En av fordelene med å bo i et sameie eller borettslag som inngår avtaler på vegne av boligselskapet, er at dere får rabatter på produkter som blant annet solskjerming. Når utstyr skal oppgraderes, gjøre dette ofte gjennom en leverandør som boligselskapet har en avtale med.

Bor du i et boligselskap som ikke har en avtale med en leverandør av solskjerming? Da anbefaler vi at du fyller ut og sender inn skjemaet nedenfor. Du kommer da i kontakt med spesialister på solskjerming og får et godt tilbud på rammeavtale som gir dere gode rabatter på ny solskjerming og/eller reparasjon av eksisterende. Det vil gi et bedre og rimeligere resultat og gjøre jobben langt enklere for styret.

Inkluder solskjerming under annet vedlikehold

Boligselskap som skal gjennomføre vedlikehold på og rundt vinduer, dører, terrasser eller andre deler av fasaden, bør benytte anledningen til å sjekke kvaliteten på eksisterende solskjerming og se på mulighetene for oppgraderinger. Ved gjennomføring av denne type vedlikehold er det som regel behov for stillas og eksisterende solskjerming må tas bort mens arbeidet pågår.

Om dere lurer på om dere har behov for å gjøre noe med solskjermingen eller få satt opp dette, anbefaler vi at dere får sjekket dette samtidig som dere planlegger annet vedlikehold. Dere vil spare både tid og penger på å slå sammen disse oppgavene.

Om dere skal utføre vedlikehold og er interesserte i å vite mer om oppgradering, reparasjon av eller å sette opp ny solskjerming, fyll ut og send inn skjemaet nedenfor.