Hva sjekkes ved en befaring, og hva må du forberede?

Forberedelser til befaring

For alle typer befaringer trenger vi at noen er tilstede og møter oss og gir oss adgang til avtalte områder. Dere avgjør selv om dette skal være styreleder, en styremedlem, vaktmesteren eller en beboer.

Alt du trenger å vite i forkant av befaringen.

Sjekk av avløp

Ved befaring av avløp demonteres vannlåsen under vasken på kjøkkenet og i sluket på badet. Deretter fører teknikeren en lang slange med kamera og lys ned i grenrørene. For å tilrettelegge for teknikeren er det fint om skapet under kjøkkenvasken er fritt for gjenstander. Det samme gjelder dusjen og evt området rundt sluket på andre våtrom som vi har avtalt å titte i. Hvor mange boenheter vi trenger tilgang til, varierer med størrelsen på boligselskapet. Vi sjekker alltid et antall boenheter som vi avtaler på forhånd.

Sjekk av ventilasjon

Dette foregår i stor grad på den samme måten som for avløp, ved hjelp av kamerainspeksjon. Under denne befaringen sjekkes ventilasjonskanaler som går fra avtrekksvifter og ventiler i boenheten. Eksempler på dette kan være kanalene fra kjøkkenventilator og baderom. Det kreves ingen spesielle forberedelser til denne befaringen.

Velstyrtplanen

LES OGSÅ