Å utsette nødvendig vedlikehold kan vise seg å bli dyrt. Illustrasjonsfoto: Aleksandra Anzenberger

Hvordan kommer vi i gang med vedlikehold?

Hvordan kan et styre som ikke består av fagfolk få oversikt over nødvendig vedlikehold?

I forretningslivet er det vanlig at de som sitter i styrer gjør det fordi de har en kompetanse som er til hjelp for selskapet. Sameier og borettslag er definert som næringsvirksomhet, men styrene består i de aller fleste tilfeller av styremedlemmer som ikke er valgt inn på grunn av fagkompetanse, men fordi de bor der. Hvordan skal et styre bestående av vanlige mennesker få kontroll over alt som må gjøres?

Finn ut av hva dere ikke vet

Det første et styre bør gjøre, er å få oversikt over hva det mangler kunnskap om. De fleste styrer har medlemmer som har kompetanse som kommer godt med i styrearbeidet. De aller fleste har styrer som har nok kompetanse til å klare seg alene. Da er det viktig å starte med å finne ut av hva dere ikke vet og derfor trenger hjelp til.

Når dere har gjort dette, er et naturlig neste steg å finne ut av hvordan dere skal få hjelp til å dekke de områdene dere ikke har kompetanse på i styret. Det finnes en rekke firmaer og organisasjoner som jobber for å hjelpe sameier og borettslag med dette.

Vi hjelper deg gjerne!

Velstyrt AS er et av de firmaene som hjelper sameier og borettslag med å få oversikt over vedlikeholdsbehovene. Vi kan hjelpe dere med å finne ut av hva dere trenger hjelp til, hvem som kan hjelpe dere og om det dere trenger hjelp til er noe dere kan få pengestøtte fra tilskuddsordninger til.

Hjelpen vår er gratis og alt du trenger å gjøre for å få den er å fylle inn e‑postadressen og sende inn skjemaet nedenfor. Når du har gjort dette får du en e‑post med mer informasjon om hva vi kan gjøre for deg og boligselskapet ditt.