Et rent og velholdt inngangsparti gir et godt førsteinntrykk til potensielle boligkjøpere.

- Kan påvirke prisen på leiligheter

Inngangspartiet er det første en potensiell kjøper av en leilighet i et borettslag eller sameie ser når de skal på visning. Er det skittent eller rotete, gir dette et dårlig førsteinntrykk som kan være med på å påvirke interessen for å legge inn bud.

Noen sameier og borettslag har i dag avtaler med vaskefirmaer som sørger for at trapper, oppganger og andre fellesområder holdes rene. Noen velger å gjøre dette selv, med varierende resultat. Om beboerne er gode på å følge opp dette blir resultatet bra. Om beboerne ikke har tid eller glemmer å gjøre jobben, blir resultatet fort et inngangsparti som ikke er innbydende.

Enighet blant eiendomsmeglere

Velstyrt har snakket med eiendomsmeglere fra ulike deler av landet og på spørsmål om renhold kan påvirke salgsprisen selger oppnår de de skal selge en leilighet, er svaret et klart ja: «Inngangspartiet er en del av totalinntrykket og vil ha en vesentlig betydning. Rot og skitt i fellesarelaer jo ikke salgsfremmende», sier en megler fra Oslo.

En megler fra Kristiansand tar opp en annen viktig ting med organisert rehold: «Når vi får i oppdrag å selge en leilighet i et borettslag eller sameie, sjekker vi alltid om boligselskapet har orden på renhold av fellesområder og at dette er inkludert i fellesutgiftene. » En megler fra Tønsberg er enig og legger til dette: «Boligselskap som tar trappevask selv har det ofte møkkete. De som har organisert dette gjennom å bruke et profesjonelt byrå, har det som regel renere.»

Mange å velge mellom

Det finnes 6308 bedrifter i Norge som driver med rengjøring av bygninger. Noen av disse er spesialister på renhold i sameier og borettslag og jobber hver dag for å hjelpe beboere med å skape rene og trivelige omgivelser.

Velstyrt jobber med bedrifter over hele landet som er spesialister på renhold i sameier og borettslag. Om dere er interesserte i å høre hvordan en av bedriftene i nærheten av deg kan hjelpe dere med dette, er det bare å fylle ut og sende inn skjemaet nedenfor. Dere blir da kontaktet av et firma som kommer på befaring, forteller hva de kan gjøre for dere og hva det vil koste.