Bønesskogen Borettslag i Bergen er et av flere tusen sameier og borettslag som har hatt befaring fra våre samarbeidspartnere.

Referanser

Velstyrt har hjulpet norske sameier og borettslag med å få gjennomført tusenvis av tiltak. Her kan du lese mer om hvordan styrene har opplevd å jobbe sammen med oss.

Referanser fra norske sameier og borettslag som har benyttet seg av tjenestene våre.

Referansene nedenfor er fra noen av de mange enkelttjenestene vi har hjulpet til med. Referanser fra sameier og borettslag som har fått Velstyrtplanen finner du ved å klikke boksen nedenfor.

Relatert

Les hvordan Velstyrtplanen har hjulpet andre sameier og borettslag.

Bergen:
Bønesskogen Borettslag

Da vi tok kontakt med Bønesskogen Borettslag i Bergen i juni 2019, var det som bestilt. Styreleder Jill Hellem hadde begynt å merke at vannet rant tregt unna i avløpene i leiligheten hennes, og hadde forsøkt å løse problemet selv ved hjelp av forskjellige typer kjemiske avløpsåpnere. Befaringen viste at det var på høy tid med en skikkelig rens.

– Borettslaget er bygget på begynnelsen av 80-tallet og vi hadde aldri hatt rens av hverken ventilasjon eller avløp. Det kom derfor ikke som noen overraskelse at det var behov for vedlikehold. Nå har vi god flush i rørene og er i det hele tatt veldig fornøyde. Vi hadde en veldig god dialog med de som kom og gjorde jobben. Alt ble tilrettelagt og vi fikk god informasjon å sende ut til beboerne. Jeg har også i senere tid vært i kontakt med flere andre borettslag som har vært like fornøyd som oss! 

Ranheim:
Sameiet Horgvegen 13–17

I Sameiet Horgvegen 13–17 i Ranheim utenfor Trondheim har styreleder Hans Nergård hatt befaring på ventilasjonskanalene i boligselskapet sitt. Han har et godt inntrykk av våre fagfolk:

– Det var veldig ordentlige folk som var her, både med tanke på oppførsel og fagkunnskap. Det ble utført kamerainspeksjon på ventilasjonskanalene i to leiligheter, og teknikeren kunne raskt fastslå at kanalene var rene og fine, og at det ikke var behov for noen tiltak. Det ble derfor ikke anbefalt å gjøre noe med anlegget.

– Nå kan vi bruke vedlikeholdsbudsjettet på noe annet, avslutter styrelederen.

Velstyrtplanen

LES OGSÅ

Heggedal i Asker:
Sameiet Nyhuskollen Panorama

Det er omtrent halvannet år siden at Rune Sverre Marthinsen, styreleder i Sameiet Nyhuskollen Panorama i Heggedal i Asker, begynte å merke at noe ikke var helt som det skulle med innelufta i leiligheten hans. Etter lang erfaring med mekanikk mistenkte han tidlig at det var vifta på taket over leiligheten hans som ikke virket skikkelig. Derfor kom det ikke som noen stor overraskelse da en kamerainspeksjon av ventilasjonskanalene avdekket at det var på tide med en rens av anlegget.

– Jobben gikk veldig greit. Fagfolkene var raske og flinke, ryddet opp etter seg og gjorde som de skulle, sier styrelederen. Han kan også fortelle at de har tenkt å sjekke ventilasjonsanlegget hvert femte år framover.

Verdal:
Tangen Borettslag

I Tangen Borettslag i Verdal i Trøndelag har styreleder Hilde Elisabeth Indersund Varslot hatt befaring på både avløp og ventilasjon. Borettslaget er bygget på 1970-tallet og derfor var ikke styrelederen overrasket over at det ble avdekket behov for en rens av ventilasjonsanlegget:

– Det var som forventet på et så gammelt anlegg. Det var veldig hyggelige og høflige fagfolk og de gjorde bra arbeid. Det var veldig greit å få det gjort og vi er godt fornøyd.

Trondheim:
Sameiet Frostaveien 6

En av de som har hatt befaring fra oss tidligere er styreleder Marie Jacobsen Lauvås i Sameiet Frostaveien 6 i Trondheim.

– Det var veldig greit å få en gratis sjekk av avløpsrørene i sameiet. Fagmannen sjekket to leiligheter på hver sin side av bygget. Det var en hyggelig og ordentlig kar som var her. Det var helt tydelig at han var der for å hjelpe oss med å avdekke tilstanden på anleggene, ikke for å overselge noe.

Boligselskapet er bygget omkring 1920 og det er gamle rør i bygningen. Likevel har rørene holdt seg svært godt:

– Teknikeren fortalte at kamerainspeksjonen viste rene avløpsrør uten fortetninger. Han anbefalte derfor ikke at det ble gjort noe vedlikehold på anlegget og nå vet vi at alt er i orden.

Loddefjord:
Seksjonssameiet Solplassen Terasse

Styreleder Arild Andersen i Seksjonssameiet Solplassen Terasse i Loddefjord takket ja til rens av både avløp og ventilasjonskanaler etter kamerainspeksjonene de hadde i mai 2019.

– De gjorde en god jobb og var effektive til tusen, alt gikk på skinner.

Styrelederen er også svært fornøyd med oppfølgingen han har fått både før og etter befaring:

– Helt fra dag en har oppfølging og kommunikasjon gått veldig fint. Fagfolka kom når de skulle og beboerne er svært fornøyde.

Sameiet Elvegård Boligfelt

Haugesund:
Sameiet Elvegård Boligfelt

I mai 2019 tok vi kontakt med Elvegård Boligfelt. Etter en kostnadsfri befaring på både avløpsrør og ventilasjonskanaler med kamerainspeksjon, viste det seg at det var på tide med en rens av begge deler.

– At det var behov for vedlikehold kom egentlig ikke som noen stor overraskelse. Vi hadde en liten mistanke om hvordan det så ut i anleggene våre, sier styreleder Eirik Hagen. I november var boligselskapet klare for å ta imot våre fagfolk.

– Vi begynner å rense i morgen. Jeg ser fram til å få jobben gjort. Styrelederen legger også til at han synes han har fått god oppfølging og nok informasjon underveis og at jobben blir gjort til en fornuftig pris.

Trondheim:
Sameiet Kirkegt. 21A

I Trondheim hadde det lille sameiet Kirkegt. 21A besøk av våre fagfolk i forbindelse med befaring på avløpssystemet sitt i september 2019. Befaringen viste at avløpsrørene var rene og fine og det var dermed ikke behov for å foreta seg noe i ettertid. Styrelederen synes prosessen fungerte fint og var positivt overrasket over at det ikke var behov for vedlikehold på avløpet.

– Det var akkurat dette vi hadde håpet på, så jeg er veldig fornøyd, sier han.

Steinsberget Terrasse

Hordaland:
Sameiet Steinsberget Terrasse

Styreleder Per Mjaaseth i Sameiet Steinsberget Terrasse har hatt besøk av oss flere ganger. Første gang i forbindelse med rens av ventilasjonssystemet i borettslaget, og på våren i 2019 for befaring av avløp. Styrelederen sier han har hatt en hyggelig dialog med oss og at jobben ble gjort effektivt og ryddig. Han legger også til at fagpersonene våre ryddet godt opp etter seg og var hensynsfulle for beboerne.

Rogaland:
Lupinveien Borettslag

I Lupinveien Borettslag i Stavanger finner vi styreleder Julie Sirevåg:

– Hele prosessen har fungert veldig bra, sier hun. Borettslaget har hatt befaring på både avløp og ventilasjon, og valgte etter dette å takke ja til en rens av ventilasjonskanalene på høsten 2019.

– Vi har vært fornøyd med alt fra måten vi ble kontaktet på, oppfølgingen underveis og til ferdig resultat etter utført arbeid. Teknikerne kom alltid til avtalt tid, ryddet opp etter seg og ordnet med innsamling av skitten som ble renset ut av ventilasjonssystemet. I ettertid fikk vi en kjempefin sluttrapport. Kort sagt var det en hyggelig prosess, veldig punktlig og velfungerende. Terningkast 6, dette kunne ikke blitt bedre!

Buskerud: Svensedammen Borettslag

Buskerud:
Svensedammen Borettslag

I Buskerud har vi hatt befaring på avløp og sjekket grenrørene hos Svensedammen Borettslag. Styreleder Åge Moberg beskriver våre fagfolk som hyggelige, ryddige og effektive:

– Dette har fungert veldig bra og vi har fått et godt inntrykk. Vi har nettopp fått renset avløpssystemet nå på høsten i 2019. Det var hyggelige fagfolk som kom til oss og det virket som de gjorde en grundig jobb.

Bergen:
Sameiet Nybø Terrasse

I Bergen ligger Sameiet Nybø Terrasse, hvor avtroppende styreleder Helge Hagenes har hatt besøk av våre fagfolk i forbindelse med befaring av det elektriske anlegget. Målet med befaringen var å kartlegge mulighetene for ladeløsning til elbiler.

– Dialogen har vært gjennomgående god, sier Hagenes. – Prisen var lavere enn hva vi fikk fra mange andre tilbydere og vi fikk god hjelp og svar på alt vi trengte svar på under befaringen og i etterkant. Tilbudet kom raskt og vi er godt fornøyd.

Molde:
Kreklingbakken 5–7

I Molde har styreleder Kjetil Oterholm stilt sin leilighet til disposisjon for befaring av avløpssystemet i Kreklingbakken 5–7. Styrelederen var selv tilstede under befaringen og fikk med en titt på inspeksjonskameraet se hvordan avløpsrørene i leiligheten hans så ut fra innsiden.

– Det var litt overraskende å se hvor mye gørr det faktisk var i avløpet. Fagmannen var flink og gjorde en god jobb under befaringen. Han kunne håndverket sitt og befaringen gikk raskt og enkelt. Vi fikk god informasjon underveis. Vi har takket ja til tilbudet om rens av avløpet og ser nå frem til å rene rør.